Як то кажуть, startup (стартап) річ не дешева, але економити не варто.

Як тільки вирішили рішуче взялися за реєстрацію власної компанії, (до прикладу ТОВ) Ви вже на цьому етапі намагаєтеся оптімізувати бюджет на цю процедуру.

Статутний капітал для ТОВ у 2023 році. Неварто починати з 1000 грн. та завищувати оцінку майна, яке вноситься до статутного капіталу.

Серед основних питань, які постають перед вами – формування статутного капіталу та його розмір.  Так, закон дозволяє зареєструвати ТОВ маючи у статутному капіталі лише 1-ну гривню. Це лише формальність, як де хто думає.

Аналізуючи минулий 2022 рік, ТОВ-ки які мали у статутному капіталі менше 10 000 грн. алгоритмами податкової служби були віднесені до “компаній зі статусом ризиковості.” Це як виявилося ставало причиною блокування податкових накладних та як наслідок весь бізнес. Тому реєструючи ТОВ статутний капітал повинен стартувати від 10 000 грн., щоб не створювати собі зайвих проблем та затрат на внесення змін до установчих документів.

Формування статутного капіталу ТОВ майном у 2023 році.

Як і минулі роки Законодавство України дозволяє формувати статутний капітал ТОВ-ки майном.

Що робити неслід?

  • Завищувати вартість майна. Це може стати проблемою при відкритті рахунку. Станом на 2023 рік банкіри почали пильно перевіряти такі компанії перед відкриттям рахунку. Випадки, коли старенький 8 річний ноутбук оцінений в 40 тисяч грн. – погодьтеся виглядають абсурдно. В таких випадках служба безпеки будь-якого банку відмовить вам у відкритті рахунку.
  • Формувати дрібним офісним майном, яке швидко амортизується. Це завдає бухгалтеру клопоту при формуванні звітності. З часом виникне потреба збільшувати статутний капітал, що призведе до державної перереєстрації та знову ж таки затрат на нотаріальні та юридичні полуги.

Перевірка контрагентів (партнерів) перед початком роботи.

Якщо ви тільки почали свою роботу і у вас вже почала відпрацьовуватися лінія партнерів та клієнтів – радимо серйозно проводити аудит таких контактів.

Якщо ваш контраент є “в статусі ризиковості” з точки зору податкової, то це добряче завдасть клопоту Вам та вашому бухгалтеру. В такому випадку і ви будете в кагорті із поганими платниками податків. Потрапивши одного разу у так звану “павутинку ризикових компаній” – досить клопітно буде вивести її в нормальний статус. Виведення компанії зі статусу ризиковості, процедура з одного боку не є складною, оскільки необхідно усунути фактори які впливають на цей статус (податкова сама підскаже вам). З іншого боку це все може затягнутися в часі, а бізнес весь цей час може просто простояти на місці, що в результаті вплине і на ваш дохід.

Навіщо мені печатка ТОВ їх же відмінили?

Дійсно. Ведення діяльності без печатки, згідно чинного законодавства України та якщо це обумовлено вашим Стаитутом – це ваше право і обов’язку тут немає. Але станом на 2023 рік реалії практики зовсім протилежні. Солідна компанія – без печатки існувати не зможе. Засвідчення бухгалтерських, банківських документів, видача довіреностей, робота керівника. Увесь спектр документообігу супроводжується засвідченням документів. Печатка ТОВ – спрощує всі ці процеси в бізнесі.

Навіщо мені юрист для реєстрації ТОВ в Броварах Київської області? Я все зроблю через портал “ДІЯ”.

Станом на 2023 рік портал “ДІЯ” дійсно спростив процедуру реєстрації ТОВ у Броварах Київської області та і по всій Україні. Тепер дійсно можна зареєструвати ТОВ-ку сидячі біля монітора комп’ютера. Як для юристів так і для пересічних бізнесменів початківців така послуга значно скоротила час для оформлення компанії.

Кому підійде спосіб реєстрації ТОВ через портал “ДІЯ”?

  • молодим бізнесменам, які вирішили створити першу власну справу і в них часу більше ніж фінансових статків;
  • громадянам України, які отримали паспорт у формі ID картки;
  • якщо вас влаштовує робота вашої ТОВ на підставі модельного Статуту затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 р. № 367;
  • учасником ТОВ можете бути тільки ви особисто;
  • для громадян, яким треба дистанційно та швидко відкрити ТОВ під якийсь вигідний проект, контракт тощо, а можливості та часу на відвідування ЦНАП чи приватних нотаріусів-реєстраторів обмаль.
  • для громадян у яких є наявність ЕЦП фізичної особи.

Як перевірити назву на тотожність?

Перевірити назву майбутньої ТОВ можна через відомі онлайн сервіси такі як: Opendatabot, Youcontrol. Однак перевірка не гарантує 100 % результат. Найкращим варіантом буде перевірка у приватного нотаріуса, похід до реєстратора у ЦНАП, скористатися нашими послугами. Слід зазначити, що підготувавши пакет документів для реєстрації ТОВ у Броварах Київської області, а не перевіривши назву компанії може закінчитися першою невдачею. Назва відмінність якої складють символи дефісу, крапки, коми тощо станом на 2023 рік теж не дають гарантій, що реєстр пропустить до реєстрації таку назву. Бували в нашій практиці випадки, коли клієнти наполягали на таких хитрощах, але під власну відповідальність і як наслідок алгоритми Реєстру відмовили у реєстрації. Тому дотримуйтеся парадам на не платіть зайві кошти яких насьогодні у військоий стан і так обмаль.

Оренда юридичної адреси в Броварах Київської області.

Обов’язковою умовою для реєстрації у 2023 році як і раніше – є місцезнаходження Товариства (юридична адреса). У 2023 році зареєструвати ТОВ у Броварах можна і на адресу власної прописки (реєстрації). Такий варіант є не практичним та на сьогоднішній день не престижним. На ринку юридичних послуг можна знайти безліч варіантів оренди гарної юридичної адреси, яка буде не масовою, у центрі Броварів та за доступні гроші. Наша компанія також надає таку послугу, детальніше за посиланням https://brovarjust.com.ua/yuridichna-adressa-brovary/.

За 2022 рік кожна 3 -тя компанія зареєстрована нами скористалися цією послугою та були залишилися задоволеними. Ми гарантуємо якісне поштове обслуговування, за запитом надаємо приміщення в яких можлива перевірка Броварською ОДПІ, є можливість вивіси табличку з назвою вашої компанії тощо.

Leave a Comment